pavaj in jurul piscinei

Montarea pavelelor în jurul piscinei: 6 lucruri de luat în considerare

Utilizarea pavelelor în amenajarea spațiilor exterioare este foarte populară datorită durabilității, esteticii și a faptului că se integrează minunat într-o varietate de stiluri. Montarea pavelelor în jurul piscinei este o idee minunată, deoarece creează un aspect unitar între piscină și restul curții sau grădinii. Pavelele oferă o suprafață sigură și stabilă pentru a te deplasa în jurul piscinei.

Cuprins:

  1. Alege să folosești pavele din beton
  2. Utilizează borduri
  3. Acordă atenție culorilor și designului
  4. Optează pentru pavele cu Aqua Protect
  5. Asigură un sistem de drenaj
  6. Întreține corect pavelele

1. Alege să folosești pavele din beton

Acestea rezistă bine la condițiile meteorologice dure și la uzura constantă, ceea ce le face ideale pentru utilizarea în jurul unei piscine. De asemenea, sunt ușor de întreținut și pot fi curățate ușor cu apă și săpun.

Pavelele din beton sunt disponibile într-o varietate de stiluri, culori și modele, ceea ce le permite să se potrivească cu orice design de piscină și grădină. Ele pot juca un rol important în estetica unei piscine, adăugând textură și profunzime designului. De asemenea, pot contribui la definirea zonei piscinei și la crearea unui spațiu separat pentru relaxare sau divertisment.

2. Utilizează borduri

Bordurile pot accentua designul piscinei și pot crea un aspect armonios în întregul spațiu. Acestea pot fi alese pentru a se potrivi cu stilul general al piscinei și al zonei de relaxare, adăugând un plus de eleganță și rafinament.

Pe lângă aspectul estetic, bordurile pentru piscină au și funcționalități importante. Acestea pot oferi un spațiu pentru a te relaxa sau a te sprijini în timpul scăldatului, asigurând confortul și siguranța persoanelor care le utilizează. De exemplu, bordurile pot fi proiectate pentru a oferi o zonă de șezut sau de odihnă în apă, permițându-le acestora să se bucure de mai mult confort în timpul scăldatului.

3. Acordă atenție culorilor și designului

Pavelele ar trebui să se încadreze în aspectul general al peisajului. Ai grijă să alegi culori și texturi care să se potrivească cu elementele deja existente în curte, în grădină și în alte zone înconjurătoare. Dacă peisajul are o paletă de culori calde, poți opta pentru pavele în nuanțe de bej sau teracota. În schimb, dacă peisajul are culori reci, cum ar fi albastru sau verde, poți alege pavele în nuanțe de gri sau albastru deschis. Iată și alte lucruri pe care le poți avea în evidență:

Complementaritatea cu designul piscinei

Designul pavelelor trebuie să se potrivească cu stilul și designul piscinei. Dacă piscina are un aspect modern și minimalist, poți opta pentru pavele cu linii drepte și o textură simplă. În cazul în care piscina are un design clasic sau rustic, poți alege pavele cu un aspect mai natural și cu detalii decorative.

Alegerea culorilor

Culoarea pavelelor poate influența în mod semnificativ aspectul general al piscinei și al zonei înconjurătoare. Poți alege o culoare care să contrast cu apa piscinei pentru a crea un efect vizual interesant. De exemplu, dacă apa piscinei este albastră, poți opta pentru pavele în nuanțe de gri sau bej. De asemenea, poți alege o culoare care să complementeze apa piscinei, precum nuanțe de albastru sau verde.

4. Optează pentru pavele cu Aqua Protect

pavele cu Aqua protect pentru zona piscinei

Pavajul premium cu sistemul Aqua Protect reprezintă o opțiune excelentă pentru zona din jurul piscinei datorită caracteristicilor sale unice și avantajelor pe care le oferă. Aqua Protect este un sistem special conceput pentru a asigura rezistența la apă și durabilitatea pavelelor utilizate în jurul piscinei. Acest sistem este format dintr-un strat impermeabil care previne pătrunderea apei în interiorul pavelelor, protejându-le astfel de deteriorare și degradare în timp.

Unul dintre avantajele majore ale sistemului Aqua Protect este rezistența sa ridicată la apă. Datorită stratului impermeabil, aceste pavele sunt protejate împotriva infiltrării apei și a umflării sau fisurării care pot apărea în cazul altor tipuri de pavele. Aceasta asigură o durabilitate mai mare a pavajului și reduce necesitatea de reparații sau înlocuiri frecvente.

5. Asigură un sistem de drenaj

Este important să asiguri un sistem de drenaj atunci când montezi pavelele în jurul piscinei. Un drenaj insuficient sau ineficient poate duce la acumularea de apă sub pavele, ceea ce poate cauza deteriorarea acestora și poate provoca probleme structurale pe termen lung.

În cazul în care alegi să utilizezi pavele care au sistemul Aqua Protect și care au durabilitate extinsă împotriva apei, tot este recomandat să existe un sistem de drenaj, pentru a reduce riscul accidentărilor provocate de alunecarea în zonele cu acumulări de apă. Există diferite tipuri de sisteme de drenaj, iar alegerea potrivită depinde de nevoile specifice ale spațiului.

6. Întreține corect pavelele

Întreținerea pavelelor este esențială pentru a le menține într-o stare bună și pentru a prelungi durata lor de viață. Iată câteva sfaturi și metode corecte de întreținere a pavelelor în jurul unei piscine:

Curăță-le în mod regulat

Pentru a înlătura murdăria, frunzele și alte resturi, trebuie să cureți în mod regulat pavelele cu o mătură sau o perie. Dacă există pete sau murdărie persistentă, poți utiliza o soluție de curățare specială pentru pavele, în funcție de tipul de material al acestora.

Evită substanțele chimice dăunătoare

Unele substanțe chimice, precum clorul sau alte produse de curățare a piscinei, pot cauza deteriorarea pavelelor. Asigură-te că eviți contactul direct al acestor substanțe cu pavelele și șterge imediat orice strop de substanță chimică ce ajunge pe ele.

Verifică periodic pavelele

În timp, pavelele pot suferi uzură și pot apărea fisuri sau crăpături. Verifică regulat pavelele pentru a identifica eventualele deteriorări și repară-le cât mai curând posibil, pentru a preveni extinderea lor și a menține aspectul estetic al pavajului.

În concluzie, montarea pavelelor în jurul piscinei aduce multiple beneficii estetice, durabile, siguranță și confort. Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care pavelele sunt o alegere inspirată în amenajarea zonelor exterioare. Este important să alege pavele de calitate înaltă și să le întreții corespunzător, pentru a te bucura de beneficiile lor pe termen lung.

Sursă de informare:

  1. Jo. “Complete Guide to Pool Coping & Pool Pavers.” Australian Paving Centre, 21 Nov. 2021, australianpaving.com/knowledge-centre/pool-coping-pool-pavers/. Accessed 31 July 2023.

Articole similare